Dansk fodbolds fankultur
Header

Homo Fanaticus – passionerede fodboldsupportere

Homo Fanaticus – passionerede fodboldsupportere til på baggrund af en bevilling fra Kulturministeriets Udvalg for Idrætsforskning. Bog udkom første gang i oktober 2006 og blev udsolgt på under tre måneder. Bogen blev genudtrykt i 2009 og er udstyret med et efterskrift, der følger op på udviklingen fra 2006 til 2009.

Bogen koster 150 kr. og kan købes her

Fra bogens bagside:

HOMO FANATICUS: Han er hverken rationel, ej heller stræber han efter nytte eller er fanget i sine samfundsmæssige roller. Hans adfærd er udtryk for den pure hengivenhed. Da der i samfundet kun findes begrænsede muligheder for en sådan hengivenhed, ses homo fanaticus kun på bestemte steder. Hans fristed er kurven på stadion. Her mødes han i flokken og føler sig veltilpas. Han klapper, råber og synger og har en aggressiv grundholdning, som dog kan springe over i den rene euforiske jubel, hvert sekund det skal være. Homo fanaticus ofrer sig, giver alt hvad han har, mens kampen står på.

Uge efter uge overværer homo fanaticus fodboldkampe på stadion, hvor han trodser vind og vejr for at tage del i en begivenhed, som han i mange tilfælde ellers ganske bekvemt kunne følge hjemme fra sofaen.

Denne bog er en undersøgelse af de passionerede supportere, der af forskellige grunde har valgt at engagere sig i uofficielle supporterfraktioner.

Detaljer

Titel: Homo Fanaticus – passionerede fodboldsupportere

Forfatter: Lise Joern (efterskrift af: Kristian Rasmussen & Jonas Havelund)

Udgivere: Forlaget Bavnebanke i samarbejde med Books on Demand GmbH, København

Udgivelsesår: 2006, genoptrykt 2009

Sidetal: 220